Ajutoare din Danemarca

Hei!

Multe persoane am auzit ca vor sa se mute in Danemarca. Este loc pentru toata lumea. Marea majoritate a persoanelor care vor sa faca aceasta miscare este din cauza ajutoarelor pe care le ofera. Asa este tara aceasta, Danemarca, ofera sprijin foarte mare in special familiilor.

Aceste “ajutoare”/sprijin nu se ofera celor “prospat” veniti aici. Fiecare komuna (primarie) isi sprijina locuitorii. Avem drepturi de sprijin decat dupa ce am locuim doi an in acea komuna.

Ca sa ajungi in Danemarca nu ai nevoie de viza, oricine poate veni, insa pentru a obtine acte avem nevoie de un job aici sau daca venim la intregirea familiei. Daca nu avem un contract de munca, putem locui pe teritoriul aceste tari doar trei luni de zile. Cei care vin si muncesc clandestin dupa cele trei luni pleaca in Romania apoi se intorc si repeta drumul la alte trei luni.

Vorbeam cu o familie venita sa munceasca in Danemarca, caruia i se gasise domnului de munca la o ferma de porci, nu au fost multumiti. Domnul avea un salariu in jur de 7000 kr. cu cazare gratuita la ferma. Nu este un salariu mare, dar era un inceput. Nu au acceptat pentru ca locuiau la ferma.  Fermele sunt situate in afara oraselor si salariul era prea mic mai ales ca nu puteau aplica pentru ajutor.

Pai daca vrem sa muncim asa  sa facem. Cine vrea sa munceasca o poate face in tara lui.

Pentru ca vin foarte multi europeni in Danemarca si cer ajutoare, acum conditiile s-au schimbat foarte mult. Se acorda acele ajutoare de care stiu cu totii dupa ce ai muncit minim 7 ani pe teritoriul tarii.

Daca vrem sa muncim sa ramanem in tara in care suntem.  Cu totii vrem case, masini scumpe si alte lucruri scumpe, dar merita ce pret platim pentru ele?

Sa traiti frumos , pana data viitoare!

 

 

 

Tags: No tags

7 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *