Baile Herculane

Hei,

Mi-am propus sa scriu despre o statiune draga mie ”Baile Herculane”. Intr-un alt articol am mai scris putin despre aceasta statiune. Eu iubesc muntele mai mult decat marea. La munte este relaxant, aerul cald de vara nu este sufocant, este mai curat si poti face mai multa miscare.  Pentru cei care vor sa viziteze aceasta statiune este bine sa cunoasca cateva detalii.

Aceasta statiune era superba in urma cu 30-40 de ani, acum a inceput sa devina o mica ruina. Tot ce a fost vechi, ca si cladire in prezent sunt inchise si parasite.

Pacat ca aceste cladiri au ramas doar in poze. Un hotel din centru vechi, in  prezent inchis pentru renovare, termenul de finalizare al lucrarii era in 2015, avea balustradele imbracate in foita de aur. Apele termale erau o adevarata comoara pentru straini, sunt si in prezent pentru cei ce doresc sa le foloseasca, insa mai sunt izvoare care au secat.

Poate e nepasare din partea primariei … Ce facem cu bordurile din statiune? Intalnim bordura la bordura. O exprimare nu tocmai corecta. Daca ai carucior este foarte incomod sa treci peste ele. Nu sunt estetice aceste borduri.

Trebuie sa luam in calcul si faptul ca sunt multe persoane care nu treaba cu respectarea regulilor de circulatie sau a bunului simt. Nu generalizez. Aproape in fiecare zi am gasit cate un sofer sa blocheze trotuarul. Din cate stiu eu trotuarul este pentru pietoni si strada pentru masini. Nu a fost o problema pentru mine sa trec pe strada cu fiul meu.

Din statiune puteti face trasee montane, muntii sunt superbi,aveti grija la vipera cu corn, este foarte periculoasa. Puteti merge sa vizitati diverse obiective turistice cum ar fi Cascada Bigar,  sau puteti merge la Orsova sa face plimbari cu vaporul sau salupa. Merita  sa faceti o croaziera pe Dunare.

Am intalnit o firma care face aceste  plimbari, domnii erau  foarte bine informati  si cu experinta in navigare pe Dunare. Va puteti lua copii cu dumneavostra in croaziera pe Dunare, sunt in siguranta.

 

Aproximativ toate piscinele din statiune au apa termala, un beneficiu pentru copii care vor sa inoate. Preturile de cazare sunt pentru toate buzunarele la fel si meniul rrestaurantului ales. Statiunea este foarte linistita, nu se compara cu o statiune de pe litoral. Sper ca va folosesc aceste mici informatii. Pentru cei care vor sa faca o vizita in statiune si au nevoie de informatii suplimentare imi lasati mesaj si va raspund cat pot de repede.

Sa traiti frumos pana data viitoare!

Eli

 

 

 

 

Tags: No tags

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *