Casatoria intre rude!

Hei,
Mi-am propus sa abordez un subiect putin delicat. Casatoria intre rude.
Pentru mine, care vin dintr-o tara unde este interzisa casatoria intre rude, mi se pare foarte ciudata aceasta situatie. Totusi in Danemarca este legala casatoria intre rude/veri.
Cred ca mai toata lumea cunoaste ca in urma unei casatorii intre rude se nasc copii cu diferite problem de sanatate.
In copilarie am vazut un documentar care relata viata saracacioasa a unui sat izolat din Turcia. In acel satuc rudele se casatoreau intre ele. In urma acestor casatorii apareau copii hermafroditi. In acele vremuri nu stiu daca se stia prea mult despre aceste situatii.
În Egiptul antic, incestul era tolerat, iar oamenii nu știau că există urmări genetice asupra copiilor rezultați din astfel de relații. Faraonul Tutankhamon s-a nascut cu o deformatie la picior si solduri feminine. Parinti lui fiind frate si sora. Acestea sunt doar doua exemple de situatii in care se nasc copii cu proble in urma unei casatorii intre rude.
Revenind in zilele noastre, intr-o tara care face parte din U.E., care este in topul celor mai stabile din punct de vedere economic si cu cei mai fericiti oameni de pe glob, de ce este posibila aceasta casatorie?
In Danemarca sunt foarte multe persoane cu problem de sanatate vizibile. Unele persoane se deplaseaza singure cu ajutorul unui carucior, altele fara, dar au un ceas la mana care este conectat la medicul sau care este anuntat daca pacientul a cazut, iar cei mai gravi se deplaseaza cu insotiror.
Aceste persoane sau nascut cu aceste proble din cauza faptului ca parintii sunt rude sau din nepasarea doctorilor???
Sa traiti frumos pana data viitoare,
Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *