Case mobile

Hei,

In Danemarca sunt multe persoane care locuiesc in casele primariei si platesc chirie.

Indicele de umiditate este foarte crescut si din acest motiv multe locuinte au mucegai in casa. Cei care detin case cu mucegai si le dau in chirie nu prea sunt interesati foarte mult sa le curate din cauza costurilor ridicate.

Primaria trimite periodic persoane specializate sa faca teste de  verificare daca in apartamente este mucegai. Persoanele ce locuiesc in case unde mucegaiul este prezent pot dezvolta afectiuni precum astm,alergii, afectiuni respiratorii …

Primaria se ocupa de remedierea acestor case. Probabil putini stiu ca pentru a scapa de mucegai trebuie sa cureti peretele pana la tencuiala apoi sa il arzi si asa mai departe. Cand se efectueaza aceste operatiuni casa trebuie sa fie goala. Primaria pune la dispozitia celor mutati din apartamente case mobile.

Casele mobile arata asemanator unor baraci. Am vizitat la un momen dat o persoana ce locuia intr-o asemenea casa. Ducea o viata normala.
Casa mobila este la fel ca un apartament, insa mult mai mic

.

Un asemenea caz este si pe strada unde locuiesc eu. Un bloc cu circa 7 apartamente trebuie mutat din cauza mucegaiului. Este o stire care a aparut pe prima pagina in ziar. Pe strada fiind doua parcari, s-a renuntat la una dintre ele. In spatiul alocat parcarii au fost puse case mobile.

Operatiunea de amplasare a caselor a durat putin, insa dupa cateva zile au constatat ca trebuiesc mutate pentru mici racordari asa ca au venit in alta zi cu o  macara. Am fost surprinsa sa vad cum domnul sofer a stat cam 30 de minute pe langa macara deoarece nu stia sa foloseasca utilajul. Dupa indicatiile primite la telefon a putut folosi utilajul.

Se intampla si la case mai mari!

Sa traiti frumos pana data viitoare,

Eli

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *