Ce mai invata/aud copiii…

Hei,

Poate par nostalgia dupa vremuri “ demult apuse”, insa in prezent mi se pare ca a disparut decenta si cenzura. Ma bucur ca avem acces la mai multa informatie, insa consider ca in prezent populatia este mult mai inculta. Sa imi fie cu iertare, nu fac referire la ceva anume ci doar vorbesc la general.

Societatea doreste a ne controla nivelul de inteligenta, inca de mici.

In vara ce tocmai a trecut am auzit o melodie, cred ca este considerata hit si al carui mesaj lasa de dorit. Melodia in cauza am auzit-o pe terasa unei piscine. Nu stiu cine o canta, am intuit dupa voce, al carui refren suna ceva de genu “ramai cu mata”. Probabil ca asta se cere in societatea romaneasca si cei care se ocupa de aprobarea melodiilor difuzate in media nu a avut nimic de obiectat.

Poate o mare parte din doamne folosesc acest refren intr-o anumita situatie, nu neg, insa sa se faca o melodie ….

Aceasta melodie am ascultat-o in data de 23 august, considerata zi nationala in regimul communist. Parade fastuoase, materiale de propagandă, demonstraţii ale oamenilor muncii, cântece pioniereşti, marşuri militare sau spectacole omagiale erau doar câteva dintre manifestările organizate în “Epoca de Aur” pentru a celebra ziua de 23 august. Pregătite cu câteva luni înainte, activităţile dedicate zilei în care România a întors armele împotriva Germaniei naziste şi s-a alăturat Coaliţiei Naţiunilor Unite s-au transformat într-un omagiu adus conducătorului mult iubit, Nicolae Ceauşescu.

In incinta complexului hoterier unde am fost cazata , in baza de tratament se asculta Radio Resita si se difuzau melodii romanesti din acea perioada, cum ar fi melodia “macarale” interpretata de Trio Ghiorghiu.

Cand am ajuns la piscina si am auzit  melodia in cauza, am ramas fara cuvinte, noroc ca al meu copil nu a sesizat melodia fiind acaparat de alte activitati.

Ma gandesc ce mesaj trimite aceasta melodie copiilor de 8, 9, 10… ani?! M-am gandit imediat ce sa ii raspund fiului meu cand o sa ma intrebe cum as putea sa ii traduc refrenul. Nu am nimic personal cu nimeni. Fiecare este liber sa asculte ce vrea, insa anumite melodii, ca cea in cauza sunt difuzate in locuri publice unde se afla copii minori.

Este bine sa ne “calim” copii, insa eu nu as vrea sa o fac sub aceasta forma. Am de ales?! Se pare ca nu. Televizorul si aparatul de radio la mine in familie sunt  considerate “piese de muzeu”, deoarece le folosim foarte rar.

Mult success doamnei in cauza si celor care aproba difuzarea melodiilor in media, sa aduca in radiorule noastre toate melodiile care relateaza viata cotidiana din mahalale pana in inalta societate.

Sa traiti frumos pana data viitoare,

Eli

Tags: No tags

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *