Cum ne vindem sufletul

Hei,

In ultimul timp tot mai multi oameni doresc sa isi agoniseasca tot mai multe lucruri. Am evoluat foarte mult in ultimii ani si ne dorim sa avem tot mai mult. Daca  televizorul nostru nu este unul de pe care se poate accesa internetul atunci este “vechi”. Nu este nimic rau in a dori sa ai acces la tehnologie. Dupa televizor urmeaza sa ne achizitionam tableta sau sa o schimbam, telefonul mobil trebuie si el sa fie in trend, apoi alt si alt obiect. Sunt persoane care cum castiga putin mai bine intr-o luna trag si trag sa dobandeasca venituri tot mai mari pentru linistea financiara, etc. Nimic deplasat pana acum, poate cu totii facem parte din aceasta categorie.

Trebuie sa ne oprim cateva minute si sa stam sa meditam la ce ne dorim cu adevarat. Daca ne dorim bani, trebuie sa luam in calcul si partea negativa a “ecuatiei” si anume ca nu ne mai ramane timp pentru noi insine, pentru hobby-uri, pentru partenerul/a de viata, pentru familie daca avem una, pentru copii daca avem… cu bani putem cumpara lucruri materiale, insa nu putem cumpara o familie, nu putem cumpara un copil sau un suflet.

Multe persoane cu care am discutat imi spun ca trebuie sa munceasca tot mai mult pentru bunastarea copiilor. Corect! Dar ce facem cand lipsim prea mult de langa copii? Daca ii umplem pe copii cu cadouri scumpe si nu stam alaturi de ei, atunci se produce o mare pierdere. Ne indepartam tot mai mult de ai nostri copii si devenim niste straini unii pentru altii.  Copii nostri cresc fara ca noi sa ii vedem, fara sa ii cunosatem, fara sa stim ce isi doresc de la viata… apoi dupa ani de zile nici nu realizam ca avem copii majori.

Acesti copii care au tot ce le trebuie din punct de vedere material, practic ei nu au nimic, nu au ce este mai important, o familie unita, iar viitorul lor nu este asa de ”infloritor” cum ne-am dorim noi, parintii.

Nu spun sa nu muncim deloc, dar sa ne preocupe intai necesarul sufletului apoi partea materiala. Nu merita sa ne vindem sufletul pentru nimic.  Daca ne dam sufletul pentru a salva un altul atunci tot  respectul.

Sa traiti frumos pana data viitoare,

Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *