Despre frustari

Hei,

Tot mai des intalnim persoane frustrate. Interdicţia de face ceva nume, insatisfacţiile şi inhibiţiile au fost botezate academic frustrări.

De ce suntem frustrati?

Ritmul alert in care se desfasoara evenimentele din viata noastra, presiunea generata de competitia din viata profesionala sau multitudinea de sarcini din sfera familiala sunt cateva elemente care pot favoriza aparitia frustrarii.

Am putea s-o definim ca fiind acea stare care apare atunci cand nu obtii ceea ce iti doresti, sau cand tu consideri ca esti impiedicat /a sa-ti atingi scopul.

Ce se întâmplă cu un adult care este oprit să facă un lucru anume?

Psihologii spun aşa: se frustrează. În funcţie de dezvoltarea sa emoţională şi cognitivă, răspunsul poate fi diferit de la subiect la subiect. Ţine de dorinţele noastre neîmplinite? ,,Nu. Frustarea ţine doar de visele destrămate. Aici avem un conglomerat: Cine şi ce a auzit despre noi? Cine şi ce a spus despre noi? Când? Când nu am reuşit! Ceea ce rămâne mereu lipit de noi este IMAGINEA. A cui? A noastră în lume. 

Cum gestionam frustrarea

Frustrarea poate fi acompaniata de emotii precum iritare, tristete sau in unele cazuri se poate ajunge chiar la furie si depresie.

Fii atent / a la ceea ce simti si considera aceste emotii ca pe niste semnale de alarma care-ti spun ca e timpul sa faci ceva pentru a schimba lucrurile.

Pentru a evita aparitia frustrarilor, e important sa-ti dimensionezi asteptarile in mod realist, sa-ti exersezi asertivitatea si sa elimini cerintele absolutiste.

Inlocuieste-l pe trebuie’ cu ar fi de preferat’ si renunta la cuvintele precum intotdeauna’ si niciodata’, care pun presiune asupra ta sau a celor din jur.

Cum cresti motivatia?

Esti lumina! 

1.  Cel mai usor este sa iti impui sa nu mai lasi gandurile rele care iti spun ca nu vei reusi sa treci bariera. Acesta este primul pas.

2.  Al doilea pas este sa te relaxezi, sa iti golesti mintea.

3.  Dupa ce ai facut toatea astea, sa te gandesti la tine ca la cel care a reusit sa depasesca obstacolul.

4.  Din pozitia asta, as vrea sa iti spui cum ai reusit oare? Pentru ca ai reusit… te-ai vazut reusind. Si…chiar daca nu vizualizezi solutia in totalitate, da-ti voie sa simti toata puterea pe care ti-o da mintea ta cand vei fi reusit. Vezi de asemenea si cum arata produsul tau final. Fii bucuros si entuziast ca ai reusit!

Oamenii frustati sunt usor de recunoscut, sunt acele personae care sunt vesnic posomorate, nemultumite,  care nu zambesc, care sunt retinute cand vine vorba de a relationa cu cei din jur, viata lor este creonata in alb si negru.

Frustrarea este cea care ne “ucide” viata, deoarece nu mai suntem prezenti in realitate in viata pe care o traim.

Sa traiti frumos si relaxat pana data viitoare,

Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *