Dezvoltarea armonioasa a copilului

Hei,

Stiu foarte multi parinti, cu studii superioare, care nu pun accent pe dezvoltarea   psihica a copiilor. Considera ca daca ei nu au avut anumite lucruri nu au fost impiedicati sa se dezvolte.

Mamicile au grija sa isi cumpere hainute de la cele mai renumite firme, insa copii nu prea sunt scosi din mediul sau, din cotidianul de zi cu zi. Ma gandesc ca si femeie te simti bine cand esti complimentata, insa nu trebuie sa uitam de copii.

Copii trebuie dusi sa socializeze sa fie alaturi de alti copii. Copii trebuie sa vada cum este viata la sat, pentru cei care au bunici acolo, cat si viata la oras.

Capitala este foarte aglomerata, parcurile pline, sunt multi copii  necajiti sau poate de alta etnie prin zona in care locuim, insa acestea nu sunt pretexte sa nu ducem copii in parc. Putem opta pentru iesi la parcuri, locuri de joaca sau de aventura din afara capitalei. Aceste iesiri sunt costisitoare, va spun din experienta, dar nu stiti cat de mult se dezvolta un copil prin aceste iesiri.

Am cunoscut o mamica, de aceiasi nationalitate, locuind in Danemarca, care imi spunea ca ea nu isi permite sa isi dea copilul sa studieze un instrument musical (este doar un exemplu) si sa vada ca nu ii place copilului. Doamna respectiva era incadrata ca mama singura. Pentru cei ce nu stiu, mamele singure au un suport foarte mare din partea autoritatilor, plus ca un copil se poate intretine singur. Daca face doua activitati putin mai scumpe (studierea unui instrument si tenis, tot ca exemplu am luat) atunci parinti trebuie sa suporte cazarea si masa.

Dragi mamici cautati sa combinati aceste iesiri in beneficiul copilului.  Cautati iesiri mai putin costisitoare, dar care ii ajuta pe copii sa se dezvolte. O vizita intr-un loc interesant, la locul de munca, sau la radio. Sunt multe asemenea iesiri care nu implica costuri suplimentare.

O hainuta scumpa isi pierde valoarea, insa  copilulul nostru nu isi pierde valoarea niciodata.

Poate o sa spuneti ca vorbesc asa pentru ca locuiesc intr-o tara unde veniturile sunt mult mai mari decat in Romania si iti poti permite destul de multe lucruri. Vorbesc din punctul de vedere al mamicii care a locuit in Romania, care nu a avut un venit exorbitant, care a tinut cont de tinuta sa fara a neglija dezvoltarea copilului…

Sa nu ne lasam condusi de partea materiala ca ajungem sa fim distrusi.

Sa traiti frumos pana data viitoare!

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *