Diaspora a iesit sa voteze!

Hei,

Astazi, 26.05.2019 o zi mare pentru romani, o zi in care votam. Votam schimbarea unei tari, cu totii ne dorim o tara normala.

La sectia de votare din Hellerup/Copenhaga, unde se afla ambasada Romaniei in Danemarca, era coada inca de la orele diminetii. Cei mai fruntasi au stat putin la coada, insa cei care au venit ceva mai tarziu (ora 9 a.m.) au inceput sa stea la coada in jur de 5-8 ore.

Eu fiind insotita de cei doi baieti ai mei am avut prioritate. Familiile insotite de copii au avut prioritate. Din acest tablou nu au lipsit cei care au incercat sa ii “atace” verbal pe cei insotiti  de copii. Stiu ca nu a fost usor sa stai in ploaie cateva ore pentru a vota, insa nu putem supune copii la acelasi tratament ca noi adultii.

La ora 21.30, ora locala , sistemul electronic  de verificare a identitatii s-a blocat.  Au ramas foarte multi romani care nu au votat. Diaspora nu a dormit si a iesit sa voteze. De ce autoritatile nu au facut ce trebuie pentru a mari numarul sectiilor de votare? O intrebare buna care ramane fara raspuns.

Cei ce locuim peste hotare nu am ajuns aici intamplator, toti vrem un trai mai bun in tara noastra, vrem o tara civilizata.

O cunostiinta spunea ca a votat intr-o sectie d votare daneza si ca tot “procesul” a durat maxim doua minute. Pai in primul rand sa luam in calcul numarul mic al populatiei, iar in cel de-al doilea rand civilizatia isi spune cuvantul.

Cei care au apucat sa voteze se pot considera fericiti.

Dupa tot ce se intampla in diaspora, legat de sitemul romanesc de votare, cred ca se doreste a nu se vota. Autoritatile procedeaza la fel de fiecare data cand vine vorba de vot.  Cu totii am vazut ce s-a intamplat in Anglia si alte tari. Lipsa de organizare in toate tarile. Oare de ce?

Sa traiti frumos pana data viitoare,

Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *