Dragoste sau obsesie

Hei!

M-am gandit sa scriu despre acest  subiect des intalnit de mine.

A iubi pe cineva sau a face o obsesie pentru cineva. Sunt persoane care nu fac diferenta. Stiu ca atunci cand iubesti pe cineva te conectezi cu el-ea.

 

Cu toti ne cream o relatie cu o persoana pe care consideram ca o iubim. O sa vorbesc adresandu-ma femeilor. Este valabil si pentru barbati. Pentru mine este mai usor sa scriu raportandu-ma la femei.

La un moment dat nu mai avem aceleasi sentimente pentru partenerul nostrum ca la inceput. Acea dragoste de inceput dispare si decidem de comun acord sau doar din dorinta unuia dintre noi sa ne despartim.

Toate bune si frumoase. Spunem ca am avut o relatie toxica pentru noi adultii si daca sunt copii la mijloc ii afecteaza si pe ei aceasta relatie a noastra.

Pana acum totul este normal. Se intampla tot mai des in zilele noastre acest lucru.

Acum urmeaza *dragostea* cea mare. Cand ne vedem ca  fostul partener incearca sa lege o relatie, suntem geloase, ii aruncam vorbe care nu isi au rostul, ne victimizam … il vrem inapoi pe partener cand il stim langa alta persoana, insa cand devine din nou liber nu il vrem si ne batem joc de el.

 

Consider ca daca au trecut ceva ani, unu, doi, trei sau mai multi,de pauza  intre noi, relatia este moarta. Totul este evident ca *noi* ca si cuplu nu ne mai putem conecta impreuna.

Atunci noi femeile sau barbatii ce cautam in *carca* fostului partener? De ce nu il lasam liber, sa isi refaca viata langa alta persoana. Poate la timpul cand noi formam un cuplu ne-a fost greu, dar acum credeti ca o sa fie usor? Daca in prezent fostul partener incearca sa isi refaca viata alaturi de alta persoana,noi agasandu-l mereu ca avem sentimente pentru el, ca ne leaga un copil, poate sau nu, aducand mereu in discutiile noastre ca ne este greu fara el in viata noastra, ca in prezent avem alt timp, suntem mai maturizati, contientizam mai mult ce inseamna familia, cuplu nostru … fostului partener ii este greu sa formeze un cuplu sau o familie cu alta persoana.

 

Daca noi nu am stiut cum sa ne jucam cartea, cum sa ne iubim barbatul, cum sa il apreciem etc., este bine sa il lasam sa isi vada de viata lui. Daca tot intervenim pe langa el, riscam ca acesta sa nu  isi poata vedea de partenera sa, sa nu aiba liniste, dar nici noi nu avem liniste.

 

Dragele mele haideti sa vedem putin realitatea … dupa ce fostul partener isi reface viata sa nu o invinuim pe actuala partenera pentru esecul pe care noi l-am avut cu acelasi barbat. Mereu avem tendinta sa spunem ca actuala iubita, sotie a fostului partener al nostru este mai draguta, este mai disponibila pentru el, are alta scoala, are familia langa ea-ei sa ii sustina etc…

 

Acestea sunt doar pretexte ieftine. Ma gandesc ca cele care citesc aceste randuri sunt persoane majore. Ca o persoana adulta sa incercam sa nu ne mintim pe noi insine ca daca el o sa se intoarca la noi o sa fie numai lapte si miere in viata noastra. Gresit!

Din moment ce am despartit un cuplu, fie el si fara copil, astrele nu tin de partea noastra.  Haideti sa ne cladim fericirea pe ce putem noi sa facem nu pe nefericirea altora.

Fostul partener nu are si el dreptul la fericire? El nu si-a cladit fericirea pe nefericirea noastra sau a mea.

 

Sa nu ne ghidam dupa zicala *scopul scuza mijloacele*.

A … inca ceva …  sa nu credeti ca daca faceti un copil cu fostul partener intors la voi de data aceasta o sa mearga relatia voastra. Un copil nu il leaga pe partener de noi. O relatie in prag de destramare sau reluata dupa un numar de ani de pauza nu o sa fie consolidata de un copil.

 

Dar ce facem noi, daca suntem in persoana celei care are o relatie cu un barbat si vine fosta din spate cu aceasta atitudine? Ce facem daca avem un partener slab si pleaca de langa noi?

Este dragoste sau obsesie? Voi ce parere aveti? Aveti pe langa voi cazuri asemanatoare?  Voi credeti in aceasta dragoste, credeti in  relatia reluata dupa un numar de ani in care fiecare partener si-a vazut de viata sa?

 

Dragele mele haideti sa le ajutam cu un sfat pe cele in situatii ca aceasta.

Cu prietenie,

Eli

 

PS: Niciodata nu mi-au placut femeile parsive care au stiut cum sa intoarca un barbat dupa bunul lor plac.

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *