Egoism?!

Hei,

Am intalnit foarte multe persoane care avand o familie, in spate, partener de viata si copil/copii care sunt nepasatori la “necesitatile” lor.

Tot mai des este intalnita situatia cand unul din parinti trebuie sa plece de langa familie pentru a le “oferi un trai mai bun”. Un trai mai bun din punct de vedere financiar, insa nu de bani are nevoie familia. Este adevarat ca fara bani nu prea putem face nimic, insa ”familia” nu poate fi inlocuita cu bani. Atunci cand unul din parteneri nu este langa copii, langa partenerul de viata, ceva se rupe, in sufletul copiilor apoi in sufletul nostru.

Cred ca exprimarea ”un trai mai bun” are intelesuri diferite in functie de persoana, situatie… Pentru unele persoane inseamna o casa, o masina, cateva hainute cu eticheta scumpa, ceva care sa iasa in evidenta vecinilor si lista poate continua. Pentru altii poate insemna doar o “familie” formata din doi parinti si 1,2,3,4…n copii. O familie inseamna dragoste, respect, liniste, incredere, putere si tot ce avem nevoie in viata.

Nu am inteles niciodata cum o mama sau un tata poate lipsi cu zilele de langa copilul sau. Cum poate sa treaca 2,3,4…n zile fara sa isi vada copilul, fara a intreba de el.

Cum se numeste aceasta atitudine? Nepasare? Indiferenta? Nesimtire? Nu as vrea sa dau eu o “definitie” a acestei situatii ca sa nu par dura.

Am intalnit si cazuri in care unul din parinti, nu a mai vrut a cea familie si a “nascocit” cateva idee credibile atat pentru partener, familie cat si cunoscuti ca situatia ar fi mai buna daca cel in cauza “se sacrifica” pentru binele familiei. Acest “bine” al familiei nu s-a discutat. Nimeni nu ii intreaba pe copii sau pe partener ce isi doresc. Este adevarat ca un copil mai mic sau mai mare nu mereu stie ce este mai bine pentru el. Daca am asculta sufletul unui copil am intelege necesitatea lui inocenta.

Ce fac cei “parasiti”? Se acomodeaza cu situatia, cred ca acesta este raspunsul.

Cred ca aceste persoane, nu generalizez, sunt foarte egoiste, doresc sa traiasca in lumea lor, doar cu ce le place si fara responsabilitati.

Sunt foarte multe persoane care isi doresc copii si din diverse motive nu pot avea, iar cei care au copii ii “alunga” de langa ei. Am folosit ghilimele pentru ca exprimarea nu este chiar aceasta.

Sa traiti frumos, langa familia voastra, pana data viitoare

Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *