Eleganta sau snobism

Hei,

De mult doresc sa abordez acest subiect. Cuvantul “elegant” este inteles gresit in randul romanilor.

Multi romani pun accent foarte mult pe eticheta hainelor pe care le achizitioneaza, pe masina pe care o conduc si pe imaginea lor. Cu totii vrem sa aratam bine, sa facem impresie buna pe unde ne ducem. Ne ajuta aceste lucruri? Cred ca putem face impresie buna si imbracati modest, dar curati.

Am participat la un atelier de lectura sustinut de tineri liceeni care au scris proza, teatru poezie, iar unii dintre ei aveau romane publicate la diverse edituri. Multi dintre cei ce faceau parte din juriu nu ieseau in evidenta prin tinuta lor ci prin actiunile lor. Consider ca daca nu iesim in evidenta cu tinuta, cu atitudinea, cu orice altceva ce ne apartine nu inseamna ca suntem prosti sau saraci. Educatia conteaza in viata si ce lasam in urma noastra, nu eticheta.

In Danemarca oamenii pun mai putin accent pe eticheta hainelor pe care le poarta, cei care isi achizitioneaza haine scumpe (mai scumpe decat media hainelor), trec neobservati pe strada. In Romania sesizezi imediat cand cineva are haine ceva mai scumpe. Sunt putini cei care nu ies in evidenta.

Doamnele daneze nu pun accent foarte mare inaltimea incaltarilor pe care le poarta. 99% din femei poarta incaltaminte fara toc. Se pune accent pe comoditate si pe sanatatea femeii. In Romania doamnele poarta tocuri chiar daca medicul le recomanda sa nu mai poarte.

In Danemarcao mare parte din populatia nu isi calca hainele. Fiecare familie detine un  uscator pntru uscat, din cauza climei foarte umede si a ploilor. Hainele dupa ce sunt scoase din uscator, apoi stranse si puse in dulap,  la purtare nu sunt chiar sifonate. Este adevarat ca doamnele din Romania sunt mai elegante. Timpul petrecut calcand haine il poti folosi pentru tine sau pentru familie.

Pe soselele din Danemarca vezi mai putine masini luxoase decat in Romania, chiar daca isi permit destule persoane sa detina asemenea bijuterii. Sunt multi romani care nu au casa si detin masini foarte scumpe.

Sa fie snobism la unele persoane si la altele lipsa de eleganta?

Sa traiti frumos pana data viitoare!

Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *