Emigram sau nu?!

Hei,

Multi romani pleaca peste hotare pentru un trai mai bun. In Romania se pare ca devine din ce in ce mai greu a avea un trai linistit. Cu totii vrem sa traim linistiti si sa avem cele trebuincioase, casa, masina…

Fiecare trebuie sa stie ce isi doreste si sa aiba si anumite limite. Daca nu ne impunem cateva limite pierdem ce este mai important, contactul cu realitate.

Multi pleaca din tara natala intai pentru a ridica o casa. Isi lasa copii cu parintii sau alte rude si merg sa castige un ban pentru realizarea acestui vis. Plecarea este pe o perioada determinata.  Dupa ce casa a fost ridicata, trebuie facut gard, se prelungeste perioada. Apoi trebuie mobilata casa, gardul trebuie schimbat deoarece pe piata sunt modele mai  noi, din nou se prelungeste perioada. Ajungem sa ne vedem copii pe internet sau in vacante o data pe an. Cumparam toate jucariile, gadgeturi-le posibile pentru ca ai nostril copii sa fie fericiti.  

Putem sa cumparam fericirea copiilor nostril? Nu.

Am intalnit persoane care vor sa emigreze. Unii au motive, dar am intalnit si persoane care au tot confortul in tara si vor sa aiba parte de aventura. Cei care sunt in situatii de a nu avea ce pune pe masa, cum spune romanul, este bine sa incerce peste hotare. Cei care au o stabilitate financiara cat de cat, nu merita sa emigreze. Pentru cine vrea sa aiba parte de aventura sa mearga in safari sau sa escaladeze muntii.

Cunosc persoane care peste hotare se descurca bine, adica au un trai normal, lucru care in tara nu era posibil.

In momentul in care ne mutam in alta tara, in timp ne pierdem prietenii, ne indepartam de familie si cei dragi noua, incercam sa ne traim viata printre straini…

Inainte de a lua decizia de a ne muta peste hotare trebuie sa facem o analiza a vietii noastre si sa trecem pe hartie ce avem si ce ne lipseste. Punand pe hartie vedem mai bine plusurile si minusurile vietii. Viata nu este usoara pentru nimeni, de noi depinde cum o traim. Frumos, usor, greu, cu dragoste sau pierduti in departari.

Am intalnit si persoane care au inceput sa castige bine, luna dupa luna si cu trecerea timpului au inceput sa se dezumanizeze. Totul devine plastic, totul ce ai se poate cumpara financiar, bucuriile vin tot din partea financiara, familia este ceva pentru care nu pui prea mare pret.

Nu pierdeti contactul cu realitatea,

Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *