Extravaganta

Hei,

Adesea intalnim sau vedem pe strada persoane extravagante prin comportament sau tinuta.. Unii dintre noi se uita cu admiratie la aceste persoane, altii ii critica, insa putini sunt cei care vad in profunzime aceasta situatie.

Persoanele publice devin extravagante pentru atragerea fanilor sau publicitate. Pubicitatea negativa tot publicitate este. In felul acesta persoana nu “moare”, este activa.

Lasand deoparte persoanele publice, sa coboram la persoanele pe care le intalnim la tot pasul. Aceste persoane ascund in adancul sufletului mari frustari, nereusite, esecuri si neaprecirea celor din jur. Putini sunt cei scot afara ce simt cu adevarat in adancul sufletului.

Persoanele extravagante nu au primit suficienta dragoste, atentie, apreciere  din partea parintilor si la maturitate isi doresc cu orice pret sa fie admirate, apreciate, sa atraga atentia asupra lor, chiar si prin stilul vestimentar. Sunt persoane cu un suflet inchis si care plange, sunt niste copii adulti. In situatii de acest gen ar trebui sa cerem ajutorul unui psiholog. A merge la consiliere psihologica nu inseamna ca esti nebun. Cam aceasta este mentalitatea romanului.

Dupa cum stim depinde de noi parintii, reusita copiilor nostri. Daca noi nu ne respectam copii si nu ii apreciem, cand vor fi adulti isi vor cauta aprecierea indifferent de natura ei.  Daca nu ii incurajam pe copii nostrii se vor transforma in persoane care se limiteaza la putin, deoarece se tem sa lupte. Se tem de un esec, de ce spun cei din jur etc. Este foarte important pentru copii nostri dragostea, atentia si puterea exemplului ce noi, parintii o oferim.

Sa crestem copii sanatosi, atat fizic cat si mental este cel mai minunat lucru pe care il poate face un parinte.

Am scris acest articol fiind inspirata de persoanele intalnite in decursul vietii, fara a avea studii specializate. Pentru cei ce il citesc este un semnal de alarma in educarea copiilor ce ii au sau in a compatimi persoanele extravagante intalnite.

Aveti grija de copilul din voi, de copilul ce il aveti si de copilul pe care il intalniti, fie el si in etate!

Eli

Tags: No tags

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *