Farmacie vs plafar

Hei,

Pe posturile tv se tot promoveaza diverse medicamente. Este bine ca populatia sa fie bine informata. In locul medicamentelor alopate putem recurge la cele hemeopate sau la plante.

Remediile homeopatice nu produc efecte adverse si nu dau dependenta deoarece ele contin cantitati foarte mici de substanta activa.

Homeopatia, o metodă de tratament alternativ inventată în urmă cu 200 de ani, este tot mai populară în întreaga lume, deşi studiile ştiinţifice nu au demonstrat în niciun fel eficienţa acestor remedii. Recent, cercetătorii australieni au declarat că aceste produse sunt de fapt un simplu placebo, iar cei care le folosesc se tratează practic cu granule care conţin doar zahăr.

In anul 2010, autorităţile britanice au cheltuit 4 milioane de lire sterline pe tratamente homeopate recomandate pacienţilor, ca alternativă la medicamente. Guvernul a oferit fonduri pentru 5 spitale homeopate. În prezent, unele din acestea au fost închise, scrie The Guardian.

Multi dintre noi nu stiu ca unele medicamente creaza dependenta. Este adevarat ca si unele plante folosite o perioada lunga de timp, fac ca organismul sa nu mai lucreze decat stimulat.

In antichitate tratamamentele erau din plante si nu sintetice.

În anul 130 î.Hr., o navă  care transporta  medicamente şi articole din sticlă din Siria s-a scufundat în largul coastei Toscanei de azi din  Italia. Arheologii au descoperit epava si  încărcătura sa preţioasa inca de  acum 20 de ani ,dar abia acum , archeobotanistii au fost în măsură să examineze şi să analizeze cu mijloace moderne leacurile pe care  le  cunosteau medicii Greciei antice .

Analizele ADN au arătat că fiecare comprimat milenar descoperit  era un amestec a  mai mult de 10 extracte din plante diferite, de la Hibiscus si pana la la telina .” Pentru prima dată , avem o dovadă materială a ceea ce  scriau  medicii Dioscoride şi Galen in greaca veche “,a spus Alain TOUWAIDE , de la Muzeul Smithsonian Institution de istorie naturala din Washington DC.Cutiiile cu   pastile a fost descoperite pe epava în 1989  si o mare parte din medicamente erau complet uscate ,a spus   Robert Fleischer de Smithsonian National Zoological Park din Washington .

Fleischer a analizat fragmente de ADN în două din pastile şi le-a comparat secvente din  GenBank -baza de date genetice aflate la  Institutul National de Sanatate al SUA . El a  identificat  morcovi, ridichi, ţelină, ceapă sălbatică , stejar , varza , lucerna si coada soricelului  si a mai constatat  de asemenea ca medicii antici  prescriau extracet de hibiscus , probabil, importate din Asia de Est sau din  India sau Etiopia de astazi.

Fiind adepta plantelor am descoperit ca unele magazine “plafar” nu mai exista. In zona in care am copilarit in urma cu aproximativ doi ani erau in jur de trei astfel de magazine, in prezent locul respectiv este parasit sau s-a deschis altceva. Numarul farmaciilor creste pe zi ce trece.

Ca sa nu credeti ca ma refer la o zona foarte extinsa am sa o limitez, de la Mobiflora (parculet) pana in intersectia cu Republicii, pentru cei ce cunosc.

Daca strabunii nostril se tratau cu plante, noi de ce sa recurgem la sintetic?

Sa traiti frumos pana data viitoare,

Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *