Generatia cu cheia de gat vs. generatia cu Ipad-ul de gat

Hei,

Multi din generatia mea au crescut cu “cheia de gat”.  Generatiile prezente din  Danemarca sunt crescuti cu “ipad-ul de gat”. Inca din gradinita copii au o zi pe saptamana, vinerea, cand au voie sa se joace cu ipad-ul. Personal nu sunt de acord cu aceasta metoda de “relaxare”.

Copii de gradinita si chiar de clasa intai au ca si activitate pricipala ipad-ul. Atunci cand un copil merge in vizita la un alt copil si acela nu are acasa ipad sau televizor, vizita este foarte plictisitoare.

In fata blocului unde locuiesc exista un parc pentru copii ce locuiesc in aceasta zona. Acum 10 ani acest parc era plin, astazi este gol, asta in conditiile in care sunt mai multi copii in prezent.

Parintii care detin Ipad stiu ca daca isi lasa copilul in compania lui, acesta este in siguranta cel putin doua ore.

In urma cu ceva timp circula o reclama legata de acest subiect pe care vreau sa o povestesc. Nu imi aduc aminte toate detaliile… Era un copil cu bunica, cred ca intr-o farmacie.  Copilul se lauda ca este campion la pig-pong…un domn ii ofera o paleta de ping-pong. Copilul mirat il intreba ce este acel obiect, domnul ii explica ce este intrebandu-l cum este campion. Bunica copilului isi face aparitia si ii expicla domnului ca este vorba de un campionat pe Ipad.

Poate sunt persoane care isi amintesc mai bine aceasta reclama.

Sa ne incurajam copii sa se joace afara, in natura, sa faca miscare, sa invete ce inseamna jocuri ale copilariei…

 

Sa traiti frumos pana data viitoare!

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *