Hristos a Inviat!

Hei,

Sarbatori cu sanatate si liniste sufleteasca!

Ma gandeam ca in aceasta perioada sa avem grija la bunatatile culinare traditionale pentru a ne simti cu adevarat bine. Este bine sa fim ponderati cu meniul din aceste zile. Sa punem accent mai mult pe socializare, plimbari in aer liber, relaxare intr-un cuvant.

Aici in Danemarca, sarbatorile Pascale nu se simt ca in Romania, cu toate ca exista o biserica ortodoxa in Copenhaga. Poate din cauza faptului ca danezii ca si nationalitate sunt foarte reci, poate pentru ca noi, romanii, suntem intr-o tara straina si nu avem cum simti anumite sarbatori ca in tara noastra. Ce m-a surprins in noaptea de inviere este multimea de oameni veniti la biserica sa “i-a lumina”. Am ramas surprinsa sa vad atatia romani. Dupa ce s-a dat lumina, mulltimea a inceput usor, usor sa dispara, ca in finalul Sfintei Liturghii sa ramana doar acei enoriasi care vin la biserica in fiecare duminica.

Oare de ce? Raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa vi-l dati voi insiva.

Nu vreau sa judec pe nimeni si nici credinta fiecaruia.  Fiecare are felul sau de a crede in Cele Sfinte.

Este adevarat ca nu este usor sa ajungem la biserica. Eu personal stau la o distanta aproximativa de 40 km. Sunt putini romani care stau in aproprierea bisericii, insa acesta nu este un raspuns.

Pentru multi danezi aceasta sarbatoare este doar cu numele si decorarea caselor. Credinta lor, este aproape inexistenta.

Sa traiti frumos, pana data viitoare!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *