La “munca” in Danemarca

Hei!

Astazi vreau sa scriu despre romanii care vin  sa “lucreze” in Danemarca .  Pentru ca sunt foarte multi o sa vorbesc doar de o parte dintre ei.

Vreau sa vorbesc de acei romani care vin in Danemarca la furat.  Unii chiar vin sa fure  biciclete, fier, portofele, genti, laptop-uri in plina strada sau din trenurile ce fac legatura intre Danemarca si Suedia si altii care fura “acoperit”.

O sa ma refer la cei care lucreaza “sub acoperire”.

In multe orase din tara chiar si in capitala sunt  retele/filiere de romani care sunt in Danemarca si procura diverse produse apoi le vand la jumatate de pret in Romania.

Viata este grea in orasele de provincie, este grea in capital, este grea in Romania, in Danemarca, in Italatia etc. Viata in communism nu a fost usoara pentru multi, dar nu trebuie sa ne apucam de furat pe motiv ca am avut lipsuri in copilarie si e greu prin munca cinstita sa avem o viata confortabila in prezent.

Furtul, chiar si cel mascat, cel de la locul de munca, este furt si se pedepseste ca atare, in functie de tara. Poate cei care practica aceasta “meserie” se gandesc ca nu au furat de la gura nimanui.

Poate multi nu au credinta si nu stiu ca daca nu respecti cele 10 porunci nu este tocmai orthodox.  Nu exista credinta…bun…, dar exista asa numita carma, “roata” care ea se intoarce.  Este pacat sa ne batem joc de viata … peste ani intr-un fel sau altul o sa platim pentru aceste lucruri pe care le facem.

Dragele mele mamici, ganditi-va la copii pe care ii aveti acasa. Ei sunt cei care platesc pentru greselile noastre. Vorbiti cu sotul, prietenu/iubitul, partenerul de viata ca ar trebui sa se opreasca sau chiar voi dupa caz.

O sa ma intrebati de ce anunt autoritatile despre aceste cazuri… sa faci rau este foarte usor, sa faci bine este foarte greu.

In Danemarca un detinut are un ”salariu” in jur de 4000 koroane daneze (2505 ron)/luna, nu este  rau pentru un venit in Romania.

Consider ca munca legala aduce si avantaje. Merge continuitatea noastra in cadrul muncii, beneficiem de asigurarea medicala, cei care lucreaza in Danemarca si au copii in Romania pot solicita alocatia pe teritoriul acestei tari (alocatiile se acorda la 3 luni si sunt destul de consistente), plus ca nu exista riscul de a fi prinsi. In aceste filiere, daca cineva nu este multumit de ceva sau vrea sa se retraga ii trage pe toti in jos, sau mai rau daca intra autoritatile pe “fir”.

Sa traiti frumos pana data viitoare!

Eli

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *