Mama creoneaza copilul

Hei!

Dragele mele mamici, cautati ca in momentele dificile din viata dumneavoastra, copilul sa nu fie prezent la ele. Cu totii trecem prin momente dificile, discutii cu partenerul, certuri, divort , etc. Daca al nostru copil este prezent la acest gen de evenimente il afecteaza psihic.

Amprenta noastra ca mama asupra copilului este de 80%. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar tatal este mai putin prezent langa copil din motive intemeiate, este la servici, este obosit sa actioneze, nu stie sa o faca sau poate parintii sunt divortati.

Mama creoneaza copilul! Ea il modeleaza dupa cum crede ea, ea este omniprezenta in viata copilului.

Copilul nu se dezvolta armonios stiind dedesubturile dintre noi si partener. Copii care sunt prezenti la iesirile noastre devin copii anxiosi, copii care au probleme de socialiazare etc.

Am intalnit mamici care ii tin la current pe copii, la o  varsta frageda de 8-9 ani, cu discutiile dintre parinti care se cearta sau au divortat. La ce folos sa stie copilul nostru parerea noastra despre tatal sau? Poate se gandesc ca in felul acesta il indeparteaza pe copil de tata. In unele siuatii asa este, dar acest lucru vine la pachet cu problemele ce le dezvoltam in copilul nostru. Cand copilul este adult si are diverse problem ne intrebam cum de a ajuns intr-o asemenea situatie.

Simtim nevoia sa ne descarcam, este mai indicat sa nu o facem catre copilul nostru. Mai bine sunam o prietena, ne apucam sa tinem un jurnal etc.

Peste ani o sa ne multumim pentru aceasta decizie a noastra.

Cu prietenie,

Eli

 

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *