Moment de relaxare!

Hei,

A trecut ceva timp de la ultimul articol. Ultimile schimbari din viata mea m-au tinut departe de laptop. Am revenit!

Cu totii trecem de-a lungul timpului prin schimbari. Unii isi schimba job-ul, altii casa, orasul, tara etc. Important este sa stim cum sa facem fata acestor schimbari.

Este foarte important in viata sa tinem cont de copii nostrii, atunci cand luam decizii importante. Pana si schimbarea job-ului ii poate afecta pe copii. Daca petrecem mai mult timp la servici sau daca suntem stresati cand ajungem acasa ii afecteaza pe copii.

Copii sunt ca o sugativa, trac tot ce vad la adulti de langa ei, parinti, bucnici, rude…

Este important pentru noi, adultii, in special pentru  mame, deoarece  ele sunt solicitate mai mult,sa ne oferim timp noua. Timp cu propria persoana, timp in care sa ne regasim (in cazul in care ne-am “pierdut” pe noi insine avand grija de casa, copii, job, sot, parinti…) timp in care sa meditam, timp in care sa visam cu ochii deschisi… fara sa fim deranjati. Unele mame ar putea sa se considere vinovate ca isi lasa copii acasa in grija bunicilor, insa acest putin timp departe de cotidianul zilei ii ajuta pe toti din familie.

Este bine ca parintii sa petreaca timp si singuri, ata pentru binele cuplului cat si al familiei. Psihologii spun  ca in fiecare zi ar trebui sa facem minim zece minute ceva doar pentru noi, de exemplu sa ne ocupam de un hobby.

Tot un psiholog spunea ca daca mama este fericita atunci toata familia este fericita. La inceput nu prea am inteles … acum dupa ceva timp am realizat ca acel pshoiholog spunea un mare adevar. Mama este cea care coordoneaza bunul mers al familiei, copii (aici sprijina si tatal) si buna dispozitie a familiei.

O sa ma corectati si sa imi spuneti ca in unele familii deciziile se iau impreuna. Asa este, dar in mare parte din familii baza vine de la mama. Sunt cazuri de mame care isi lasa cei trei copii (minori) singuri in casa si ea pleaca la munte, ca trebuie sa isi traiasca viata. Acest caz nu face parte din normalitate. Eu faceam referire la familiile normale cu implicare din partea ambilor parteneri.

Puteti alege sa mergeti cateva zile sa vizitati o tara straina, la mare sau poate la munte, intr-o padure, intr-un parc, in mediul urban sau rural indiferent de locatia aleasa profitati de timp si deconectati-va de cotidianul zilei, vietii pentru a va incarca bateriile.

O sa va simtiti bine, relaxati cu un tonus bun pentru a intra din nou in iuresul vietii.

Sa traiti frumos pana data viitoare,

Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *