Peripetii low cost

Hei,

Cand mergem in concediu cautam sa mergem in cele mai frumoase locuri si sa ne cazam in locurile cele mai bune.

Cand ne gandim la vacanta si trebuie sa calatorim in alta tara, transportul cel mai sigur si usor este zborul cu avionul. Biletele low cost sunt cele mai cautate. Este adevarat ca banii salvati achizitionand aceste bilete ii putem consuma in alt mod mai placut nou.

Mi s-a intamplat de multe ori sa zbor cu unele companii low cost insa nu am intampinant neplaceri. De curand am avut o experienta mai putin placuta. Am mai zburat cu aceasta companie, cred ca in urma cu mai bine de zece ani, insa totul a fost normal, in prezent… am fost foarte dezamagita.

Am sa va povestesc  cateva neplaceri de care poti avea parte cand zbori cu bebelusul.  Fiul meu cel mic nu se mai incadreaza in exprimarea “bebelus” pentru ca a trecut de varsta de un an.

Insotitori de bord erau lipsiti de professionalism si nu cunosteau aeronava care era foarte murdara si destul de  veche. Dupa decolare am vrut sa merg sa imi schimb bebelusul la toaleta din fata, o insotitoare de bord a verificat pe usa sa vada daca toaleta este prevazuta cu masa de schimbat bebelusii. Pe usa nu scria nimic apoi a deschis si a spus sa merg in spatele avionului la toaleta de pe partea dreapta. Toaleta din dreapta  stanga se tot elibera, oameni draguti ma lasau sa intru inaintea lor in timp ce eu le spuneam ca astept in partea dreapta pentru ca vreau sa imi schimb bebelusul. Dupa douozeci de minute de stat in picioare cu bebelusul se gandeste sa ma abordeze un insotitor de bord si  ma intreba ce astept. Ii explic ca doresc sa imi schimb bebelusul si astept eliberarea toaletei care este prevazuta cu masuta. El cam sictirit din fire imi spune ca acea toaleta este blocata si aeronava nu este prevazuta cu masuta de infasat bebei. Domnul mai bine informat decat doamna de mai devreme.

Bun, dar eu unde schimb bebele?  El imi sugereaza sa imi pun bebele pe capacul de wc… In acea toaleta mirosea foarte urat, plus ca pe langa vasul de toaleta era foarte multa urina. Multi domni in operatiunea de mictiune ”dau si pe langa”.

Ii explic domnului insotitor ca este foarte murdat in toaleta plus ca bebe e cam mare pentru un capat de wc si nu este nici igenic sa il pun acolo. Apoi imi sugereaza sa il pun pe “masa lor” unde pregatesc ei diverse lucruri ce le ofera calatorilor. Intr-un final il schimb acolo, pe masa care era putin uda. Merg la locul meu, las bebele cu taticul lui apoi ma intorc sa ma spal pe maini.

Toaleta  pe langa faptul ca nu era curata, mirosea urat, servetele erau aruncate pe jos,”bateria” (nu stiu daca denumirea este aceiasi si pentru chiuveta dincabina de toaleta) era foarte primitiva incat dea bea reuseai sa te speli pe maini.

Cand am iesit insotioarele de bord incepusera servirea pasagerilor. Locul meu era in fata avionului, doamnele trecand de randul meu a trebuit sa astep sa termine. Caruciorul nu era dotat cu ce trebuie si aproape la fiecare pasager care comanda ceva il chemau pe colegul lor, sa ii spunem Mr. T, care era ocupat pe un scaun in spatele avionului jucandu-se pe telefon, sa le aduca cate ceva.  Domnul neandemanatic din fire mai spargea o doza de suc/ bere, apoi stergea urmele lasate…

Doamnele credeau ca este amuzant ca nu aveau ce le trebuie pe carut.  Erau intr-un ras maxim. Este bine ca atunci cand esti servit sa ti se zambeasca, insa asa lipsa de profesionalism nu am intalnit niciodata.

Dupa circa 20 de minute am reusit sa ajung la scaunul meu. Aproape ma dadusera disparuta copii 😀

Nu am precizat faptul ca aproape toti cei care stateau pe scaunul de langa culoar nu incapeau in locul sau si aveau picioarele scoase pe culoar. O adevarata aventura sa traversezi avionul cu un bebe in brate.

La intoarcere, cu aceiasi companie, alt echipaj de bord, alta aeronava, alte servicii. Nu suporta termen de comparative. Una dintre insotitoare a fost foarte amabila sa imi ofere informatii suplimentare pentru bebe etc…

A fost prima data cand am avut parte de asemenea “aventura” si nu imi doresc sa o repet.

Sa traiti frumos pana data viitoare,

Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *