Piste de bicicleta

Hei,

Daca am pornit sa fac o paralela intre Romania si Danemarca o sa continui. Chiar daca m-am nascut in Romania si imi iubesc tara trebuie sa vedem lucrurile asa cum sunt.

Astazi vreau sa scot putin in evidenta cat de importanti suntem noi, municipalitatea, in fata autoritatilor.

Multi dintre noi stiu ca in Danemarca se foloseste foarte mult bicicleta ca mijloc de transport. In Copenhaga se afla mai multe biciclete decat masini. In fiecare oras, mai mic sau mai mare se afla piste pentru biciclisti. Biciclistii sunt respectati in trafic.

In Bucuresti, aici cunosc situatia foarte bine, trotuarele sunt foarte late. Pe strazile principale, latimea trotuarului este mai mare decat in Danemarca.

In Danemarca pista de biciclete plus trotuarul pentru pietoni este mai ingust decat un trotuar din Bucuresti  si totusi nu avem piste de biciclete. Ba da, avem, insa sunt pe distante de 5km, 12km, 9 km. Daca locuim la periferia capitalei nu putem traversa orasul pe bicicleta, deoarece lipsesc aceste piste. Trebuie sa fii cu adevarat curajos sa biciclesti in zone fara piste, la traficul care este si cum se respecta soferii in trafic.

Un trotuar din zona Mosilor (ca exemplu), este foarte lat dupa ce o parte din el este ocupat de masini. Pietoni nu sunt asa de multi inca sa nu incapa pe acel trotuar. Cei mai multi pietoni au fost in decembrie 1989.

Apreciez ca Dna. Primar General a oferit cupoane pentru cumpararea de biciclete. Buna initiativa, insa pe unde circulam cu ele? Doar pe cativa km de pista, apoi devenim pietoni langa bicicleta?

Am mai intalnit, undeva in tara, nu mai retin in ce sat sau comuna, piste de bicicleta. In acea zona probabil sunt 2-3 biciclete. Acolo primarul nu stia cum sa traga niste bani de la bugetul statului pentru el personal.

Cu totii platim atatea taxe si impozite si nu dispunem de minimum de confort. De ce alte tari au un minim de confort si noi nu? Cineva fura prea mult din bugetul de stat? Cei ce conduc tara sunt plini de dosare penale sau ”au o educatie precara”.  De aici deduc ca ne meritam soarta.

Totusi nu e correct, pentru noi oamenii de rand, oamenii cinstiti, oamenii care platesc la timp taxe si impozite pentru noi oamenii cinstiti. Nu suntem cu totii hoti!

 

Sa traiti frumos, pana data viitoare!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *