Sare iodata/ sare de Himalaya

Hei,

Pentru multi este posibil sa fie o surpriza, insa cei preocupati de sanatatea lor stiu deja ca sarea iodata nu este sanatoasa. Sarea este vitala pentru viata, incat fara ea am inceta sa traim.

Muşchii nu ar funcţiona adecvat şi nu ar mai fi nici măcar o bătaie de inimă. Totuşi de ce este sarea oaia neagră a alimentaţiei mondiale?

Sarea este de trei tipuri fundamentale: sarea gema, sarea de mare şi sarea de masă; fiecare dintre aceste trei tipuri vine cu variaţii în termeni de provenienţă şi componentă chimică.

Sarea gema este o sare care se extrage din saline , din pământ. Sarea de mare este o sare extrasă din mare (de preferat cea care este extrasă prin uscare la soare), iar sarea de masă este sarea rafinată la care se adaugă iod.

Sarea, când este rafinată, pierde toate oligomineralele pe care sarea nerafinată le are din belşug, similar compoziţiei chimice a sângelui. Sarea nerafinată conţine magneziu şi potasiu, ambele fiind necesare pentru optima funcţionare a corpului şi pentru a face posibil metabolismul sodiului.

Sarea iodata nu poate rezolva deficienţă de iod

Aşa cum este, sarea rafinată a fost sărăcită de toate oligoelementele

Experţii în alimentaţie spun că dacă pe eticheta ambalajului scrie „clorură de sodiu”, atunci ceea ce avem nu este altceva decât sare rafinată. Un alt indicator este culoarea sării. Alb pur înseamnă rafinat, gri-alb sau roz de exemplu, înseamnă nerafinat. Mineralele sunt reprezentate prin culoare. Ele spun că sarea care este cu adevărat nerafinata poate conţine 90 sau mai multe oligoelemente diferite.

De ce trebuie sa îmbogatim sarea cu iod sintetic, cand sarea naturala, cea de mare în special, are deja cantitatea optima de iod de care are nevoie organismul? Iodarea obligatorie a sarii concomitent cu interzicerea comercializarii sarii neiodate pentru alimentatie este un abuz si un pericol pentru sanatate, de care putini dintre romani sunt realmente constienti

Sarea procesata este îmbogatita cu iodat de potasiu sau iodat de magneziu, substante care favorizeaza cresterea afectiunilor tiroidiene. In plus, pe langa iod, sarea procesata, adica alba, fina si foarte aratoasa, contine si un antiaglomerant – E536 (ferocianura de potasiu) sau E535 (ferocianura de sodiu) – care au ca efect cresterea incidentei bolilor cardiace, accelerarea proceselor de ateroscleroza si toxicitate crescuta

O alta varianta de sare sanatoasa este sarea de Himalaya.

Putini stiu ca aceasta sare nu provine din Himalaya ci din Pakistan. Miraculoasa sare de Himalaya, care se găseşte în cantităţi industriale pretutindeni, este exploatată din mina Khewra, Pakistan, fără legătură cu lanțul muntos care îi dă numele.

Revenind la nuanța roz a sării, ea provine de la fierul pe care îl deține.

Am intalnit nu de putine ori sare de Himalaya in casele cunoscutilor. Acum ma adresez doar celor ce locuiesc in Danemarca. O anumita sare de Himalaya este iodata. Dragii mei nu credeti tot ce vedeti, cititi ingredientele produsului inainte si apoi decideti daca este sanatos pentru familia dumneavoastra. Nu va lasati pacaliti de scrisul mare pana nu vedeti ce contine produsul respectiv.

Sarea de mare sau sarea neiodata o gasiti in magazinele de tip plafar. Tot aici gasiti si sare de Himalaya neiodata. Pretul face diferenta intre sarea iodata si cea neiodata. Cea iodata este foarte accesibila oricui.

Sa traiti frumos pana data viitoare,

Eli

 

Tags: No tags

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *