Sistemul sanitar II

Hei,

In Danemarca daca ai o problema si mergi la medic el iti da solutia, sa iei paracetamol. La orice durere/neplacere iei paracetamol si trece orice. Antibiotic nu se dau copiilor decat daca fac febra 40 de grade. Aici sunt de acord, nu bombardam copii cu medicamente.

Cunosc multe persoane care au suferit interventii chirurgicale, insa nu au reusit din prima si a fost nevoie sa se repete operatia pentru reusita. Pana si o banala scoatere de masea necesita o a doua vizita. Pentru ca un lucru sa fie facut bine trebuie vizitat medical aferent de doua ori.

Se poate ca atat eu cat si aceste persoane care au avut aceste intamplari nu am intalnit medici tocmai buni.

Ne bucuram ca este curat in spital, nu sunt bacterii, suntem tratati cu respect, toate bune si frumoase pana la medici. Si in Romania sunt foarte multe cazuri de malpraxis, dar in Danemarca este ceva normal.

In caz ca ai nevoie de o radiografie nu ti se face. Scuzele sunt multe. Medicul de familie iti recomanda sa faci fizioterapie.

Atat medicul de familie cat si persona de la fizioterapie iti recomanda gimnastica, nu radiografii.

Intr-o discutie cu un domn dintr-un cabinet de fizio a recunoscut ca pentru o radiografie la spate, de exemplu, sistemul de sanatate plateste prea mult. Daca ai o asigurare privata de sanatate atunci ti se face o radiografie.

Am intalnit o doamna  care avand chisturi ovariene, mergand la spital la control, medical ii recomandase sa faca miscare. Durerile nu sunt date de acele chisturi ci ea trebuie sa lucreze muschii inghinali.

Sa traiti frumos, pana data viitoare!

 

 

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *