Tara in care nu se respecta reguli

Hei,

Romania tara in care legile nu se respecta si nimeni nu este tras la raspundere. Toti romanii isi doresc sa traiasca intr-o tara civilizata, dar nu respecta reguli. Poate ma intrebati ce fel de reguli, cele de bun simt, regulile de circulatie, reguli de protejare a mediului inconjurator…

Poate va ganditi cum de mi-a venit aceasta idee. Vizitand o statiune draga  sufletului meu, am constatat ca toti turistii, cum sunt lasate hoteluri in paragina ca mai apoi sa fie vandute si ”privatizate”.

Scriu despre statiunea “Baile Herculane”. O statiune superba in urma cu mai bine de patru  decenii, acum lasata in nepasare si ignoranta. Nu vreau sa critic pe nimeni, dar sunt curioasa cum de a decazut aceasta statiune.

In urma cu mai bine de 8 ani am venit in aceasta statiune si am gasit cateva hoteluri, inchise. Nimeni nu stia de ce sunt inchise si pentru cat timp. Astazi, revenind in aceste locuri, am droit sa ma cazez  la hotelurile pe care le stiam insa nu mai erau locuri.  Doua dintre hotelurile inchise cu ceva ani in urma, sunt foarte moderne. Au trasnformat baza de tratament (asa se numea in timpuri indepartate) in sala de fitnes, au facut o terasa in aer liber, o piscina, un loc de joaca si multe alte imbunatatiri care nu existau. Hotelurile arata foarte frumos in partea de receptie si locurile mai sus mentionate. Cum nu am gasit camere libere nu va pot da detalii din interiorul camerelor.

Fiind duminica m-am gandit sa merg la biserica. Biserica aflata in apropiere de centru vechi,are acces pe doua parti. Prima intrare se face prin fata bisericii pe trepte, cel de-al doilea accest fiind prin lateralul bisericii pe un drum in panta accesibil atat pentru masini cat si pentru cei care detin carucior. Fiind insotita de fiul cel mic in carucior, el avand doar zece luni. Un domn bine educat si care respecta cel putin regulile de circulatie, a parcat masina pe strada de acces in asa fel incat nu am putut urca  pe nici o parte a drumului.

 

Am trecut peste aceasta “intamplare” si am pornit la plimbare cu cel mic. Intai am dat de un hotel care era era renovare. Renovarea trebuia sa se incheie in anul 2015. In prezent nu se poate folosi acel hotel. De ce nu a fost respectat termenul dat?  Un termen  care nu a fost respectata si nimeni nu a fost tras la raspundere. De unde stiu ca nu a fost nimeni tras la raspundere? Au trecut trei ani de cand ar fi trebuit sa fie finalizata lucrarea, timp in care daca aceast neregula avea consecinte, hotelul ar fi fost terminat.

Apoi am dat de izvorul Diana si m-am gandit sa fac o cura cu apa de acolo. Izvorul avea o placa inscriptionata ca a fost reabilitat de primarie. Foarte dragut acel izvor, insa era secat. Practic din izvor au ramas decat placile cu inscriptii. Nu este vina primariei ca a secat izvorul.

In curand va mai scriu si alte detalii despre aceste locuri minunate din tara noastra.

Sa traiti frumos pana data viitoare!

Eli

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *