Televizorul, membrul familiei

Hei,

 

In multe case din Romania, televizorul este nelipsit. Familiile cu ceva bunastare detin cate un televizor in fiecare camera.

Pe timpul comunismului, aveam televizor alb negru si program limitat la el. Trebuie sa recunoastem ca eram mult mai fericiti in acele timpuri. Unele persoane se plangeau ca nu aveau acces la televiziune mai multe ore pe zi. In prezent avem mai mult acces la televiziune/internet si suntem mai putin informati, mai tristi, mai nemultumiti de noi si de viata pe care o ducem.

Fiecare trebuie sa isi coordoneze viata dupa propriile reguli nu dupa ce se ”ordoneaza” la televizor. Mare populatie din Romania se “ghideaza” in viata dup ace se relateaza la televizor, dupa  alte persoane si ce cred acele persoane despre ei.  Trebuie sa avem incredere in noi ca putem sa reusim intr-o situatie fara a ne gandi ce o sa spune cei din jur si fara a depinde de ei.

Daca suntem la curent cu toate accidentele, cu toate evenimentele pozitive si mai putin pozitive din tara nu ne aduce multumire. Aceste informatii nu fac decat sa ne scada randamentul nostru. Timpul pe care il alocam familiei sau job-ului nu o sa fie de o buna calitate deoarece in mintea noastra sunt informatii/ganduri care nu ne sunt folositoare.

Cunosc persoane pentru care televizorul este membru al familiei. Indiferent ce activitate fac  televizorul merge pe fundal, in unele cazuri si cu sonorul dat destul de tare. Nu am inteles niciodata de ce.

Televiziunea isi propune manipularea populatiei cu un deficit de inteligenta. Anunturile care se fac pe posturile publice  legate de timpul acordat televizorului sunt de luat in seama. Cu cat limitam timpul acordat televizorului cu atat avem mai mult timp de calitate. Calitatea timpului face diferenta in vietile noastre.

Mai putin timp la televizor sau pe smatphone, mai mult timp pentru noi si pentru cei de langa noi.

Haideti sa ne petrecem timp de calitate sa putem fi fericiti, sa fim informati, sa fim buni in ce facem, sa ne ocupam de copii …

Sa traiti frumos pana data viitoare!

Eli

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *